Home » Jaarlijks hypotheekrente vergelijken

Jaarlijks hypotheekrente vergelijken

Budget Loket

Veel mensen hebben een hypotheek en dus betalen hypotheekrente.

Rente vaste periode hypotheek

Bij het aangaan van een hypothecaire lening oftewel hypotheek wordt er vaak een rente vaste periode vastgelegd. Dit betekent dat voor die periode de afgesproken rente van toepassing is.

Afhankelijk van de financiële markten en de huizenmarkt kan de hypotheekrente op de financiële markt onderhevig zijn aan schommelingen. Het kan zinvol zijn om de hypotheek tussentijds over te sluiten, zeker binnen het huidig renteklimaat. Hieraan zijn wel kosten verbonden, zoals wellicht een boete voor vervroegde aflossing en notariskosten en advieskosten met eventueel ook taxatiekosten.

Een hypotheekverstrekker zal de consument doorgaans niet tijdig op de hoogte stellen van het aflopen van de rentevaste periode. Hierdoor is het vaak niet mogelijk voor de consument om te shoppen naar een gunstigere hypotheekrente, kortweg omdat de tijd daarvoor te kort is.

Geld besparen op de hypotheekrente?

Door jaarlijks de huidige hypotheek te toetsen met de huidige markt kunt u inschatten of het zinvol is om eventueel de hypotheek over te sluiten. Daarbij bent u zich altijd bewust van de einddatum van de rente vaste periode zodat u tijdig kan gaan “shoppen”. Kijk op vergelijkingssites om de trends te zien, maar let op de goedkoopste op deze websites zijn zeker niet altijd de beste oplossing, want ook hier geldt dat alle lettertjes van het product gelezen moeten worden en zeker niet (alleen) de prijs doorslaggevend is.

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy