Home » Lekker op vakantie, maar die inbrekers hoe houd je ze buiten

Lekker op vakantie, maar die inbrekers hoe houd je ze buiten

Budget Loket
vakantie

De vakantie is voor veel mensen in aantocht. Helaas is het ook voor inbrekers ook vaak de periode dat ze actief worden. Het is uiteraard altijd moeilijk om inbrekers buitenshuis te houden, echter er zijn dingen om het moeilijker te maken. Als ze naar binnen willen dan komen ze wel binnen, maar maak het moeilijk.

“inbrekers kiezen vaak de gemakkelijkste weg, dus maak het vooral moeilijker”

Sluit deuren en ramen met goede sloten

Alles begint met preventie, dus zorg voor goede sloten op ramen en deuren. Zorg er vooral voor dat deze gedurende de vakantie ook gesloten zijn. De basis is preventie, sloten met een politiekeurmerk kunnen daarin zeker bijdragen. Sluit alle deuren met een cilinderslot ook af, laat nergens sleutels achter in het slot, maar ook niet zichtbaar in huis (want ze komen soms ook terug).

Lees voor meer informatie over sloten met politie keurmerk het : Bespaar op verzekering met PKVW keurmerk

Maak het niet gemakkelijk

Toegang tot tuinen, slaapkamerramen of zolderraampjes worden soms eenvoudig verkregen via vuilnisbakken, containers en of andere handige opstapjes. Haal deze allemaal zoveel mogelijk weg. Zorg daarnaast dat ook alle kleine raampjes gesloten zijn. Helaas worden er soms ook kinderen ingezet door de inbrekers, zij passen soms door de kleinste raampjes om vervolgens de voordeur of achterdeur te openen (of een raam).

“leg nooit sleutels in de tuin of onder de deurmat, iedereen verstopt dit namelijk op dezelfde plekken”

Sleutels onder de mat, of onder het vierde bloempotje. Nog steeds zijn er mensen die sleutels in de tuin “verstoppen”. Helaas zijn mensen zeer voorspelbaar, want deze zaken worden vaak op dezelfde plekken opgeborgen. Dit geldt ook voor kostbaarheden in huis, ook deze liggen bij veel mensen op dezelfde plaats.

Zet “bezoekers” in de spotlight

Er zijn inmiddels vele soorten verlichting. Veel licht kan afschrikken, nog effectiever zijn de lampen met een bewegingssensor. Deze gaan aan bij beweging. Dit kan een afschrikkingseffect hebben, echter helaas worden ze ook steeds brutaler.

Hekel aan het monteren van elektronische apparatuur, dan zijn er tegenwoordig ook lampen met een bewegingssensor op zonne-energie.

Kostbaarheden in een kluis

Het gaat vaak om een snelle kraak, dus vertragende factoren kunnen helpen. Een kluis kan zeker helpen om kostbaarheden (langer) veilig te stellen. Belangrijk is dat de kluis verankerd, zodat deze niet eenvoudig opgepakt en meegenomen kan worden.
Controleer bij aanschaf van de kluis, voor welke waarde dit geschikt is en controleer dit ook met de verzekeringsvoorwaarden.
Social media
Op Social Media mededelen dat je op vakantie bent, kan een zeer uitnodigend effect hebben. Het kan een soort advertentie zijn in De Telegraaf. Wees bewust dat ook criminelen ook op Social Media actief zijn. De wereld is door Social Media veel kleiner geworden. Hierdoor is het gemakkelijker om gegevens als adressen en of persoonlijke nieuwsberichten te achterhalen.
Het posten van foto’s en berichten neemt dus een bepaald risico met zich mee. Wees je hiervan bewust, wijs ook de kinderen hierop.

“je kan je prachtige foto’s ook bij terugkomst op Social Media delen”

Niet alleen Social Media, maar ook een Out of Office reply bij e-mails zijn natuurlijk interessant. Het feit dat je zakelijk niet of vermindert beschikbaar bent, is natuurlijk iets anders dan dat je aangeeft dat je op vakantie bent.

Post, stickers aan de deur of takjes

De post, die zichtbaar uit de brievenbus hangt of op de deurmat blijft liggen, geeft natuurlijk een beeld van afwezigheid. Als de buren voor de post kunnen zorgen, dan is dat natuurlijk erg handig. Naast de post zijn er ook andere zaken waarop gelet moet worden. Let bijvoorbeeld stickers of takjes in de deurposten, die door criminelen worden geplaatst. Als deze stickers of takjes een paar dagen blijven zitten dan geeft dat een beeld, dat de bewoners niet thuis zijn.

Dus laat de buren ook meekijken tijdens de vakantie, zowel voor de post, bloemen als voor andere bijzonderheden om en rond het huis.

Licht aan in huis

Tijdschakelaars in huis in de logische vertrekken, om de verlichting in huis te regelen, zijn zeker aan te raden. Tijdschakelaars zijn al voor enkele euro’s te koop. Het is wel belangrijk, dat de buren even checken dat de lampen niet op vreemde tijden gaan branden, wat zou kunnen gebeuren na een (lange) stroomstoring.

“stel de tijdschakelaars voor de verlichting al enkele dagen voor de vakantie in”

TV Simulator

Een TV Simulator is ook een zeer interessant product. Dit apparaat simuleert een televisie, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is.

Alle gordijnen, zonneweringen naar beneden (in de regen?)

Het huis beschermen tegen de warmte en inkijk lijkt wellicht verstandig, echter kan ook een onbewoond beeld geven. Wanneer alles potdicht zit, bij regen en zonneschijn kan dat zeker opvallen. Zorg ervoor dat het er bewoonbaar uit blijft zien.

“alles dicht tegen de zon, maar houdt het bewoonbaar”

Verzekering

Uiteindelijk is een gedegen verzekering essentieel. Als het dan toch gebeurt, dan is het belangrijk dat de materiele schade is gedekt. Uiteraard zal er altijd sprake van emotionele schade. Spullen met emotionele waarde zijn natuurlijk onbetaalbaar, echter het overige deel is wel te verzekeren.

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy