Home » Bespaar op brandstofkosten, rij zuiniger!

Bespaar op brandstofkosten, rij zuiniger!

Budget Loket
Brandstofkosten

Met het steeds duurder worden van de benzine en diesel wordt het een uitdaging om kosten te besparen. Naast het tanken bij een goedkopere benzinepomp zijn er nog andere manieren om te besparen op de brandstofkosten.

Belangrijke tips om brandstof te besparen:

Gelijkmatige snelheid, voorkom remmen

Houdt een gelijkmatige snelheid aan, dit kan door middel van bijvoorbeeld een Cruise Control. Ook het ver vooruit kijken is belangrijk, hierdoor hoeft er niet te worden geremd, maar kan er actief worden geanticipeerd op het verkeer, veiliger, rustiger en doorgaans minder heftige snelheidswisselingen. Wanneer er veel meer deelnemers aan het verkeer aanwezig zijn en Cruise Control niet mogelijk is, kan door ver vooruit te kijken, remmen worden voorkomen door snelheid te minderen door het loslaten van het gaspedaal.

Rustig wegrijden

Door op een rustige manier op te trekken wordt er minder brandstof gebruikt. Denk daarnaast aan het tijdig schakelen waardoor hoog toerental wordt voorkomen. Hierdoor wordt er ook een besparing van de brandstof gerealiseerd.

Airconditioning

De airco is heerlijk in de zomer en ook bij een beslagen voorruit zeer effectief, echter het is ook een energiegebruiker. Schakel de airconditioning uit wanneer deze niet noodzakelijk is.

Bandenspanning

Controleer om de twee weken of minimaal maandelijks de bandenspanning, met de juiste bandenspanning. Het meten van de bandenspanning moet voor de betrouwbaarheid steeds met hetzelfde apparaat worden uitgevoerd.

Het is van belang om de bandenspanning met een koude band te meten, of met een band die maximaal 2 – 3 kilometer heeft gereden (hierdoor is de band nog niet warm).

Ook de aanwezigheid van een ventieldop is belangrijk, dit draagt bij aan het luchtdicht houden van de band.

Korte stop, motor uitzetten

De motor uitzetten tijdens korte stops geeft een besparing. Een stop vanaf ongeveer een minuut geeft zorgt voor een besparing indien de motor wordt uitgezet. Nieuwe auto’s hebben ook vaak een start en stop functionaliteit, waarmee brandstof kan worden bespaard.

Zuinige auto

Wanneer de tijd gekomen is om de auto te vervangen, dan is het verstandig om het brandstofverbruik van de nieuwe auto onder de loep te nemen. Kijk dan goed naar de verschillende verbruiksgegevens als, verbruik binnen de bebouwde kom, verbruik buiten de bebouwde kom en gemiddeld verbruik.

Wanneer er een gebruikte auto wordt gekocht dan zijn er vaak ook gegevens beschikbaar van het verbruik in de praktijk. De praktijk en de fabrieksgegevens kunnen nogal eens uiteenlopen.

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy