Home » Taxeer zelf een woning binnen enkele minuten

Taxeer zelf een woning binnen enkele minuten

Budget Loket
Taxatie

Zowel voor potentiële kopers als voor aanstaande verkopers is het belangrijk om de juiste waarde te bepalen van een woning. Uiteraard kan een erkende taxateur en makelaar hierbij helpen. Soms is het echter ook interessant om zelf marktonderzoek te doen, enerzijds uit interesse maar wellicht ook ter controle de mening van de professionals.

“Een indicatieve online taxatie van een woning voor EUR 27,95″

Calcasa is een bedrijf dat voor een zeer gering bedrag de mogelijkheid biedt om online een doe-het-zelf waardebepaling op te vragen. De oplossing van Calcasa wordt door verschillende gerenommeerde bedrijven gebruikt zoals, Rabobank, ABN AMRO, ING Bank en Vereniging Eigen Huis.

Het waarde rapport van Calcasa wordt gebaseerd op gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt van de woning. Daarbij stelt de rekenmodule een betrouwbaarheid van de waardering vast. Hierbij wordt ook een onder- en bovengrens van de waardering vastgesteld. Aanvullend wordt informatie geleverd over vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving.

Waarderapport in plaats van taxatie

Het waarderapport kan in enkele gevallen ook worden gebruikt als taxatie ten behoeve van de hypotheekaanvraag. Bij verschillende banken wordt het rapport onder voorwaarden geaccepteerd als taxatie. Belangrijk is om dit voorafgaand met de hypotheekadviseur te bespreken.

Mogelijke voorwaarden voorwaarden acceptatie waarderapport:

  • Het betreft een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • De woning uitsluitend bedoeld voor eigen bewoning
  • Er is geen sprake van een recht van erfpacht
  • De hoogte van de hypotheek is maximaal 90% van de modelmatig bepaalde woningwaarde
  • De Calcasa-waarde van de woning is maximaal € 750.000
  • De woning is minimaal 2 jaar oud
  • Calcasa kan de waarde van uw woning nauwkeurig genoeg vaststellen

Let op de randvoorwaarden bij het rapport

De waardebepaling is wel gebaseerd op statistieken. Hierbij geldt dat de woning in goede staat verkeerd. Een taxatie van een erkende taxateur kan hierdoor zeker afwijken, zowel in positieve als in negatieve zin. Zaken als bouwkundig onderzoek, verontreiniging van de grond, achterstallig onderhoud hebben zeker een mogelijk effect op de waarde van de woning. Deze zaken worden doorgaans niet meegenomen in het waarderapport.

Zeker gezien het feit dat bij de koop van een woning veel geld gemoeid is, zal altijd voorafgaand goed onderzoek moeten worden gedaan.

Waarderapport aanvragen

Kijk op de website van Calcasa: www.calcasa.nl

Voorbeeldrapport downloaden

Een voorbeeldrapport is te downloaden op de website van Calcasa: https://online.calcasa.nl/pdf/calcasa_modelmatig_waarderen.pdf

Bitdefender Coupon Protect30NL

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy