Home » Geld besparen met Energie dubbele elektriciteitsmeter

Geld besparen met Energie dubbele elektriciteitsmeter

Budget Loket

Wanneer er een dubbele elektriciteitsmeter in de woning aanwezig is (Elektriciteit Hoog / Elektriciteit Laag) dan is het van belang om ervoor te zorgen dat het stroom voornamelijk in het weekend en doordeweeks na 23:00 uur wordt verbruikt. Hiermee kan immers worden bespaard op de energiekosten.

Het is niet per definitie goedkoper om een dubbele meter aan te schaffen (of te gebruiken). Dit is geheel afhankelijk van de momenten van het stroomverbruik als ook de samenstelling van het huishouden. Het kan ook zeker zinvol zijn om juist af te stappen van de dubbele meter.

Om te kijken of het juiste tarief wordt betaald is het van belang om een tarief vergelijking te doen, maar zeker ook om te inventariseren op welke momenten per dag en per week het energie wordt verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan worden besloten of een enkele of dubbele meter voordeliger is. Deze wijziging kan doorgaans door de huidige of nieuwe energie leverancier worden doorgevoerd.

Check jaarlijks uw energie tarief, want uit onderzoek blijkt dat jaarlijks overstappen zeker geld zal besparen. Websites waar eenvoudig de energietarieven en ervaringen met energieleveranciers kunnen worden vergeleken zijn onder andere: GasLicht.com of Pricewise.nl

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy