Home » Voorkom hoge rente van credit card of rood staan

Voorkom hoge rente van credit card of rood staan

Budget Loket

Zorg ervoor dat de afrekening van de credit card direct wordt voldaan. Rente op een credit card loopt al snel op naar 13% – 15% per jaar of hoger. Dit betekent dat voor elke EUR 1,00 er minimaal EUR 0,13 aan rente moet worden betaald. Ook de rente op een debet saldo (rood staan) op een betaalrekening bij de bank kost veel geld dit ligt rond de 14%.

Bespaar geld en zorg dus voor een positief saldo op de betaalrekening en op de credit card. Analyseer goed het uitgave patroon en probeer deze aan te passen zodat de positieve stand kan worden gerealiseerd.

Bij structurele problemen kan er advies worden ingewonnen van een Budgetcoach. Let hierbij op dat er geen keurmerk is voor budgetcoaching. Hierdoor is het heel moeilijk om vast te stellen of een budgetcoach goede kwaliteit levert en verder ook betrouwbaar is. Nog steeds worden mensen met financiële problemen verder in de problemen geduwd door slechte en onbetrouwbare mensen die zich uitgeven als redder of als adviseur. Uiteraard zijn er ook veel goede en oprechte adviseurs.

Er zijn 2 normen beschikbaar voor schuldhulpverlening:
NEN 8048-1: 2013: hierin zijn eisen opgenomen waaraan organisaties moeten voldoen
NEN 8048-2: 2008: hierin zijn eisen opgenomen voor schuldhulpverleners

Ondanks de NEN normering en de certificering blijft het lastig om vast te stellen of deze certificaten behoren bij de coaches, aangezien er geen openbaar register is, maar op de website van Kiwa kan een controle op certificaatnummer worden gedaan.

Check voordat een budgetcoach definitief zijn of haar dienst mag verlenen de volgende zaken :

  • Controleer op het internet (en in je eigen omgeving) of de persoon negatief in het nieuws voorkomt, vraag naar recensies en controleer deze zelf (enkele recensies zijn te weinig, dit geeft geen beeld)
  • Vraag naar certificering, diploma’s en doe bijvoorbeeld navraag bij het Nibud
  • Volg je gevoel, een budgetcoach is een helpende hand geen redder in nood of grote oplosser
  • Een budgetcoach is geen bewindvoerder, dus houdt zelf de controle over de post en geld, kortom doe het samen, houdt overzicht
  • Te mooi om waar te zijn is ook NOOIT WAAR

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy