Home » Gratis software – wees bewust van wat je deelt !

Gratis software – wees bewust van wat je deelt !

Budget Loket

In de toenemende digitale wereld wordt er steeds meer software ontwikkeld. Veel van deze software betreft gratis software en is te downloaden op bekende en onbekende (maar ook betrouwbare / onbetrouwbare) websites . Gratis Software lijkt steeds meer gebruikelijk in de markt. Hierbij is enerzijds een groep ontwikkelaars die hun hobby omzetten naar een product of gokken op donaties van gebruikers. De andere zijde is dat er veel gebruikersgegevens worden verkregen middels de gratis software. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor het maken van profielen van gebruikers en al dan niet worden ingezet als marketing of worden doorverkocht.

Voor vele functionaliteiten en applicaties zijn inmiddels gratis of low-budget versies beschikbaar. Het is wel raadzaam om de bron te toetsen. Bij software is er altijd een risico op spyware of adware. Gebruik dus voor het downloaden van gratis software gerenommeerde sites, die reeds een controle op de aanwezigheid van onwenselijke software hebben uitgevoerd.

Privacy :

Blijf je bewust van het feit dat alles geld kost en dat in de materiële wereld heel vaak toch geld moet worden verdiend. Denk dus na bij gratis, wat je toch aan waarde weggeeft, denk aan je eigen privacy.

Tip : kijk voor handige tools op computertotaal.nl of pcmag.com voor handige weetjes en reviews.

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy