Home » Klussers aan de deur – “illegaal” en opdringerig ?

Klussers aan de deur – “illegaal” en opdringerig ?

Budget Loket
Klussers aan de deur

In steeds meer gemeenten zijn ze actief: Engels sprekende personen (klussers aan de deur) die hun diensten aan de deur aanbieden, met een dwingend en zeer onprettig karakter, ook wel “Tinkers” of “Travellers” genoemd . De Politie waarschuwt voor deze personen, aangezien de kwaliteit van de werkzaamheden vaak niet naar tevredenheid wordt uitgevoerd.

Daarbij is er vaak discussie over de hoogte van de vergoeding of de kwaliteit van het werk. Deze mensen maken geen duidelijke afspraken of deze afspraken worden met een dwingend karakter eenzijdig gewijzigd waardoor er meer geld wordt gevorderd door de klussers.

Werk nooit mee aan deze praktijken, deze personen geven hun inkomsten niet op aan de belastingdienst, u krijgt geen bonnetje, dus het is illegaal. Daarnaast zijn er nog andere risico’s, wat bijvoorbeeld indien een van de klussers van de trap valt, wie is er dan aansprakelijk.

Werk altijd met gerenommeerde klusbedrijven, schilders of bouwbedrijven, dit verkleind de kans op problemen aanzienlijk. Doe altijd een check via Google en daarnaast het beste advies : Aan de deur wordt niet gekocht. Houdt altijd zelf de regie op wat en wanneer je koopt en laat dit nooit van de verkoper/klusjesman/adviseur afhangen. Op het eerste gezicht waarschijnlijk duurder. Maar het gaat niet om het eerste gezicht, het gaat altijd om het totaalplaatje.

  • Goedkoop is vaak duurkoop

  • Morgen geldt die aanbieding echt nog wel, dus neem morgen ook de beslissing

  • Te mooi om waar te zijn is nooit waar

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy