Home » DigID is persoonlijk dus beschouw het als een pincode

DigID is persoonlijk dus beschouw het als een pincode

Budget Loket
DigID is persoonlijk

Uw DigiD-inloggegeven is persoonlijk. Bescherm deze gegevens daarom goed en deel ze nooit met anderen. Zo voorkomt u dat anderen er misbruik van kunnen maken. Met een DigiD kan namelijk bij steeds meer overheidsinstellingen diensten worden afgenomen of persoonlijke gegevens worden ingezien.

Voorkom misbruik

Wanneer anderen over uw DigiD beschikken, kunnen zij uw persoonlijke gegevens inzien en misbruik maken door onder uw naam diensten af te nemen. Denk hierbij aan een ex-partner die de DigiD-inlogcode van de voormalig echtgenoot gebruikt om bijvoorbeeld een valse belastingaangifte te doen of het nieuwe woonadres te traceren. Neem het zekere voor het onzekere en vraag een nieuwe DigiD aan wanneer u vermoedt dat een ander uw inlogcode kent. Anderen hebben uw DigiD in geen enkel geval nodig.

Belastingaangifte en uw DigID

Laat u iemand anders bijvoorbeeld uw belastingaangifte doen? Dan heeft deze persoon niet uw DigiD nodig. Hij of zij kan met zijn/haar eigen DigiD uw belastingaangifte ondertekenen. Overigens voert de Belastingdienst extra controles uit op aangiften die zijn ondertekend met een andere DigiD dan die van de aangever, om misbruik te voorkomen.

Instellingen wijzigingen raadpleeg de website

  • Nieuwe DigID aanvragen
  • Iemand machtigingen
  • Controle via SMS instellen

Bij vermoeden van fraude neem direct contact op met DigID :

  • Online via Vraag en antwoord.
  • Telefonisch via 088 123 65 55 (lokaal tarief) op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur

Deze zaken kunnen worden geregeld op de website van DigID  : https://www.digid.nl/

Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy