Home » De risico’s als bestuurslid van een VvE

De risico’s als bestuurslid van een VvE

Budget Loket
VVE Bestuurslid

Een bestuurslid van een VvE (Vereniging van Eigenaren), van bijvoorbeeld een appartementencomplex, is hoofdelijk aansprakelijk voor de financiële schade die zij met haar handelen veroorzaakt. Hierbij geldt ook dat er sprake is van hoofdelijke aansprakelijkheid indien een ander bestuurslid schade veroorzaakt door fouten.

Beperk het risico en zorg voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor bestuursleden van de VvE, beschermt de privévermogens van de bestuursleden als ook toekomstige bestuursleden (als ook na aftreden). Wanneer er sprake is van een fout, waardoor de VvE financiële schade heeft, zal de verzekering dekking bieden. Uiteraard zijn er beperkingen opgenomen in de verzekeringsvoorwaarden, dus grove schuld, fraude en wanbeleid zullen naar alle waarschijnlijkheid worden uitgesloten.

Bestuurslid worden regel eerst de verzekering

De rol van bestuurslid brengt dus zeker risico’s met zich mee. Het is dus essentieel om voorafgaand aan de acceptatie van de rol van bestuurslid eerst te controleren of er een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is afgesloten. Het advies is om pas na het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering toe te treden als bestuurder. Let hierbij wel op het termijn van mogelijk ingang van de dekking van de verzekering. Een goede verzekeringsadviseur zal de VvE en haar bestuurdersleden wijzen op de verzekeringsvoorwaarden en de risico’s.


Soortgelijke artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Ok Lees verder

Privacy & Cookies Policy